Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfenis aanvaarden

Wanneer u als erfgerechtigde een erfenis aanvaardt, wordt u erfgenaam. Dit wordt in de meeste gevallen een zuivere aanvaarding genoemd. Voordat u een erfenis aanvaardt wilt u vast eerst weten wat dit precies inhoudt. Dit zullen wij hieronder kort uitleggen.

Bij een aanvaarding van een erfenis bent u, samen met de andere erfgenamen,  verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis van de overledene. Daarnaast wordt u, ook samen met de andere erfgenamen, eigenaar van alle bezittingen én schulden van de overleden persoon. Dit betekent dat schuldeisers van de overledene de schuld van de erfenis kunnen verhalen op uw eigen vermogen.

Onbewuste aanvaarding van erfenis

Na een overlijden is het belangrijk om als nabestaande juist te handelen. U kunt namelijk zonder dat u het door heeft onbewust een erfenis aanvaarden. In de meeste gevallen gebeurt dit omdat iemand bijvoorbeeld meubels uit het huis van de overledene wil verdelen of verwijderen. Dit wordt echter gezien als het zuiver aanvaarden van een erfenis.

Om vervelende verrassingen te voorkomen is het altijd aan te raden u goed te laten informeren over de inhoud van de erfenis, voordat u een beslissing maakt om de erfenis te aanvaarden of te verwerpen. Om erfgenamen te beschermen is er de mogelijk een erfenis met terugwerkende kracht beneficiair te aanvaarden. De voorwaarde is wel dat u als erfgenaam niet op de hoogte was en op de hoogte kon zijn van de betreffende schulden.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg