Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfenis ruzie

Ruzie over erfenis

Een op de tien erfenissen leidt tot ruzie in de familie. Meestal gebeurt dit wanneer er geen testament is opgesteld of wanneer de inhoud niet juist geïnterpreteerd wordt. De nabestaanden krijgen te maken met een moeilijke, verdrietige en emotionele tijd. Hierdoor is het soms lastig rationele beslissingen te maken.

Rol van de executeur

Is er een testament opgesteld ? Dan is er altijd een executeur of gevolmachtigde die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de erfenis. De executeur kan de familieleden helpen tot een juiste verdeling te komen zodat er geen ruzie over de erfenis hoeft te ontstaan. Het kan ook zijn dat u het oneens bent met de uitvoerding van de taken van de executeur. U kunt dan bij de rechter een verzoek indienen om de executeur te ontslaan. Overigens kunnen problemen sneller en goedkoper worden opgelost met behulp van mediation.

Geen testament?

Is er geen testament, dan zijn de erfgenamen zelf verantwoordelijk voor het verdelen en het afwikkelen van de erfenis. Omdat hierdoor sneller problemen en ruzies ontstaan is er een speciaal wetsartikel binnen het erfrecht opgenomen. Komt een familie niet samen tot een overeenstemming? Dan kunnen zij een kantonrechter inschakelen om te bepalen hoe de verdeling van de erfenis er uit moet gaan zien. Ook hier bestaat er altijd de optie om mediation in te schakelen om een erfenis ruzie te voorkomen of op te lossen.

Heeft u ruzie in de familie over een erfenis en komt u er gezamenlijk niet uit? Laat u dan adviseren door een erfrecht deskundige. Neem hiervoor contact op via 0800 7654444 (gratis). De specialisten uit ons netwerk staan u graag te woord en denken graag met u mee over hoe u het beste kunt handelen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg