Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfenis verdelen

De verdeling van een erfenis

Na een overlijden is het tijd om de erfenis te verdelen. Bij deze verdeling moet men rekening houden met zaken als voorschotten op de erfenis, verrekenbare schenkingen en andere zaken met betrekking tot banktegoeden. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met een mogelijk testament. De afwikkeling van een erfenis neemt redelijk wat tijd in beslag. Gemiddeld genomen duurt dit een half jaar tot een jaar.

Probleemloos een erfenis verdelen

Een erfenis verdelen brengt in de meeste gevallen weinig problemen met zich mee wanneer een executeur of gevolmachtigde iedereen goed van elkaars wensen op de hoogte houdt. Ook wanneer de erfgenamen positief gezind zijn, kan er in een korte termijn veel bereikt worden. Dit voorkomt namelijk toekomstige conflicten. Kunnen erfgenamen het niet eens worden over de verdeling van de erfenis? Dan kan er een rechter ingeschakeld worden. Dit is echter iets wat men juist probeert te vermijden na het verlies van een dierbare.

Erfrecht advocaat inschakelen

Wilt u meer weten over alles rondom een erfenis verdelen of wat er allemaal komt kijken bij de afwikkeling van een erfenis? Of heeft u een conflict met de andere erfgenamen en wilt u mediation inzetten? Neem dan contact op met één van onze specialisten bij u in de buurt. Die vertelt u hier graag meer over.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg