Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Mediation

Mediation na een overlijden

Het verlies van een dierbare is altijd een moeilijke en emotionele gebeurtenis waar veel bij komt kijken. Vooral wanneer u verantwoordelijk bent voor het regelen van de erfenis. U komt dan in een situatie terecht waarbij u zowel praktische als rationele beslissingen moet nemen, terwijl u erg emotioneel bent en verdriet heeft om het verlies van uw dierbare. Omdat iedereen zijn verdriet verwerkt en uit op een andere manier kan dit nog wel eens leiden tot onbegrip en mogelijke conflicten tussen de erfgenamen. Om die reden is er de mogelijkheid tot familie mediation.

Wanneer er onenigheid is over de verdeling van de erfenis kan het verstandig zijn over te gaan op mediation. Als erfgenamen bent u namelijk tot elkaar ‘veroordeeld’ totdat de erfenis is afgewikkeld. Daarnaast wilt u natuurlijk ook na de afwikkeling nog op een prettige manier overweg kunnen met uw familieleden zonder dat de erfenis een obstakel vormt.

Wat is mediation?

Mediation is een manier van bemiddeling waarbij een onpartijdige tussenpersoon de erfgenamen helpt om te komen tot een oplossing. De mediator zorgt er bij mediation voor dat alle partijen goed naar elkaar luisteren en ieder zijn belangen aan elkaar duidelijk kan maken. Uiteindelijk ontstaat er een win-win situatie, waar iedereen zich in kan vinden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation of wilt u direct een gecertificeerde mediator inschakelen? Bel dan vandaag nog naar 0800 7654444 (gratis) en zorg dat uw conflict niet uit de hand loopt!

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg