Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Huis erven

Een huis erven

Het is alleen mogelijk om een huis te erven wanneer u erfgenaam bent van de overleden eigenaar van het huis. Dit is bepaald via een testament of, als er geen testament is, via de wettelijk bepaalde erfopvolging. Bij het erven van een huis komt veel kijken. Ook brengt een huis erven bepaalde risico’s met zich mee. Soms kan het fiscaal voordeliger zijn om een huis bij leven al te schenken.

Als erfgenaam kunt u een nalatenschap bewust, maar ook onbewust zuiver aanvaarden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u de woning ontruimt en de spullen mee naar huis neemt. Door de zuivere aanvaarding bent u namelijk met uw eigen vermogen aansprakelijk voor de schulden van de nalatenschap. Vooral bij een onverkoopbaar huis of een huis met een grote hypotheekschuld kan dit voor grote problemen zorgen. Dit is te voorkomen door de nalatenschap beneficiair te aanvaarden. U aanvaardt dan alleen de erfenis als deze positief is.

Een woning geërfd?

Bent u erfgenaam en erft u (binnenkort) een woning? Dan kan het verstandig zijn een specialist op het gebied van erfrecht in te schakelen. Deze specialist kan u helpen om te bepalen wat u het beste kunt doen wanneer er sprake is van een woning erven. Neem voor een specialist bij u in de buurt direct contact met ons op via 0800 7654444 (gratis).

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg