Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Schulden erven

Een erfenis met schulden erven

Niet iedereen is altijd eerlijk over het feit of zij schulden hebben. Wanneer iemand overlijdt kan het dus zijn dat de erfenis bestaat uit bezittingen én schulden. Als erfgenaam zit u er natuurlijk niet op te wachten om schulden te erven. Het kan dus handig zijn om zoveel mogelijk informatie in te winnen om de juiste beslissing te nemen met betrekking tot het weigeren of accepteren van een erfenis.

Een erfenis met schulden aanvaarden of verwerpen?

Als u recht heeft op een erfenis dan heeft u drie opties met betrekking tot het aanvaarden of weigeren van de erfenis. U kunt namelijk de nalatenschap (onbedoeld) zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen. Bij een zuivere aanvaarding kunt u niet meer afstand doen van de erfenis en dit betekent dat alle erfgenamen zowel de bezittingen als de schulden erven. Dit betekent ook dat de erfgenamen volledig aansprakelijk gesteld kunnen worden voor alle schulden.

U kunt als erfgenaam ook de erfenis volledig verwerpen. Dit betekent dat u afstand doet van de erfenis en hier ook in de toekomst geen aanspraak meer op kunt maken. Als laatste kunt u ook een erfenis beneficiair aanvaarden. Dit betreft eigenlijk een middenweg tussen aanvaarding en verwerping, omdat de erfenis wel wordt aanvaard maar wordt verworpen op het moment dat er blijkt dat er meer schulden dan bezittingen zijn.

Wilt u meer weten over schulden erven en twijfelt u over uw keuze? Neem dan contact op met één van onze erfrecht deskundigen via 0800 7654444 (gratis).

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg