Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Executeur

Om een erfenis zo goed mogelijk af te wikkelen is er een executeur nodig. In het testament van de overledene wordt meestal een erfgenaam genoemd die is gemachtigd om als executeur de erfenis af te handelen. Er kan overigens ook een buitenstaander worden aangewezen voor deze taak. Is er geen executeur aangewezen? Dan kunnen de erfgenamen iemand volmacht geven.

Wat doet de executeur?

De executeur, voorheen ook wel executeur-testamentair genoemd, moet de hele erfenis zo goed mogelijk afwikkelen. Hij of zij draagt zorg voor het betalen van rekeningen, het opzeggen van abonnementen en zorgt voor een inventarisatie en verdeling van alle schulden en bezittingen. De overige erfgenamen moeten akkoord gaan met de verdeling en afwikkeling van de erfenis voordat deze definitief is.

Problemen rondom de afwikkeling

Doordat er sprake kan zijn van jaloezie, ongeduld of onervarenheid kunnen er veel problemen ontstaan rondom de afwikkeling van een erfenis. De executeur doet er daarom goed aan om, zeker bij een ingewikkelde erfenis, een specialist op het gebied van erfrecht in te schakelen die hem of haar kan ondersteunen.

De problemen kunnen zo uit de hand lopen dat de erfgenamen geen vertrouwen meer in de executeur hebben. Ze kunnen dan bij de rechter een verzoek indienen om de executeur te ontslaan. Overigens kunnen problemen sneller en goedkoper worden opgelost met behulp van mediation.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg