Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfrecht in Friesland

Het erfrecht is een onderdeel van het Burgerlijk Wetboek en bepaalt wie uw erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. Vroeg of laat krijgt iedereen hier eens mee te maken.

Heeft u een testament op laten maken, dan bepaalt u zelf wie uw erfgenamen zijn. Heeft u geen testament opgemaakt dan gelden de regels volgens het erfrecht. Dit betekent dat alleen uw bloedverwanten uw erfgenaam zijn, zoals (klein-)kinderen, ouders, grootouders en broers en zussen.

Wettelijke verdeling van de erfenis

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partner en heeft u kinderen? Dan geldt na uw overlijden volgens het erfrecht de wettelijke verdeling. Dan hebben, behalve uw echtgenoot, ook uw kinderen recht op een deel van de erfenis, maar gaat de erfenis naar de langstlevende echtgenoot. De kinderen kunnen pas aanspraak maken op hun deel van de erfenis als de langstlevende partner overlijdt.

Uw erfrecht advocaat in Friesland

Iedereen die te maken krijgt met het erfrecht zit vaak met veel vragen. Om die reden is deze website in het leven geroepen. Daarnaast staan wij in contact met een heel netwerk aan erfrecht advocaten die u kunnen helpen bij alles omtrent erfrecht, erfenissen, onterven en het laten opstellen van een testament. Zoekt u een erfrecht advocaat bij u in de provincie Friesland? Neem dan direct contact op met 0800 7654444 (gratis).

Selecteer uw plaats

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg