Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Kosten testament

Kosten voor het opstellen van een testament

De kosten voor een testament variëren per notaris sinds de tarieven van notarissen is vrijgegeven. Het kan zeker uit om verschillende notarissen uit verschillende regio’s met elkaar te vergelijken. De verschillen kunnen oplopen van €180,- tot €800,-.

Standaard of uitgebreid?

De kosten van uw testament hangen natuurlijk ook samen met de uren die een notaris er aan moet besteden. Bij een standaard akte kunnen de kosten relatief laag blijven, terwijl bij een heel uitgebreid testament de kosten hoger zullen zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van veel erfgenamen of als er veel extra bepalingen in moeten worden opgenomen, zoals uitsluitingsbepalingen, legaten en tweetrapstestamenten.

Offertes vergelijken

Als u de kosten voor uw testament wilt drukken, dan doet u er goed aan om verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Sommige notarissen zullen uitgaan van een bepaald uurtarief, anderen zullen een vast bedrag rekenen. In dit laatste geval weet u direct waar u aan toe bent. Bij een starttarief kunnen er kosten bijkomen voor bijzondere wensen of vereiste specialisaties. Buiten de kosten van de notaris dient u er rekening mee te houden dat u ook betaalt voor de inschrijving in het Centraal Testamentenregister.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg