Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Testament wijzigen

Gedurende uw leven kunnen er veel veranderingen plaatsvinden. Veranderingen in de wetgeving, veranderingen in uw bezittingen en veranderingen in uw persoonlijke situatie en familiebanden. Hierdoor kan het zijn dat uw huidige testament niet meer up-to-date is. In dat geval kunt u uw testament wijzigen.

Persoonlijke veranderingen

Er zijn veel dingen in je leven die binnen enkele jaren kunnen veranderen. Misschien heeft u kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u onlangs gescheiden of beschikt u over meer vermogen. Daarnaast kunnen er familiekwesties spelen die ervoor zorgen dat u uw nalatenschap wilt wijzigen of uitsluitingsbepalingen wilt laten opnemen in uw testament.

Wetswijzigingen

Ook de wet rondom het erfrecht wijzigt regelmatig. Het kan hierdoor zijn dat uw huidige testament door nieuwe wetgeving niet meer fiscaal voordelig is. De meeste veranderingen op dit gebied hebben betrekking op schenken en erfbelastingen.

Laat uw testament checken

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd te laten controleren of uw testament nog past bij uw huidige wensen en situatie. Niet alleen persoonlijke veranderingen, maar ook wetswijzigingen zorgen ervoor dat een testament wijzigen verstandig is. Het wijzigen van een testament kunt u doen bij de notaris door een nieuw testament te maken of door uw huidige testament aan te vullen. Wijzigingen worden door de notaris gemeld bij het Centraal Testamentenregister.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg