Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfrecht in Rotterdam

Wat gebeurt er met de bezittingen en schulden van een overledene? Hoe wordt de erfenis verdeeld? En wat kunt u allemaal regelen middels een testament? Dit zijn allemaal vragen die ontstaan op het moment dat iemand te maken krijgt met een erfenis of het erfrecht. Via ons landelijke netwerk vindt u in Rotterdam eenvoudig een erfrecht specialist die u antwoord kan geven op bovenstaande vragen.

Erfopvolging in Nederland

In Nederland zijn er twee manieren om erfgenaam te worden, namelijk op basis van de wettelijke bepaling of op basis van een testament. Wanneer er sprake is van een erfenis op basis van de wettelijke bepaling wordt er een getrapt systeem gebruikt, waarbij iemand pas in aanmerking komt als erfgenaam als er in de hogere groep(en) geen erfgenamen zijn. De groepen zijn als volgt vastgesteld:

  1. Langstlevende echtgenoot en kinderen
  2. Broers en zussen
  3. Grootouders, (klein)kinderen, ooms, tantes, neven en nichten
  4. Overgrootouders en andere familieleden

Als erfgenaam heeft u vervolgens drie opties met betrekking tot de erfenis, namelijk de erfenis (zuiver) aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen.

Woont u in Rotterdam en wilt u meer weten wat uw mogelijkheden zijn omtrent de te ontvangen erfenis? Of bent u in conflict gekomen met de overige erfgenamen over de verdeling van de erfenis? Bel dan direct naar 0800 7654444 (gratis).

Contactformulier

Ochtend
Middag
Avond

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg