Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Erfenis verwerpen

Als erfgenaam heeft u de mogelijkheid om afstand te doen van een erfenis. Dit kunt u doen door de erfenis te verwerpen. In feite betekent dit dat u geen erfgenaam meer bent, maar op papier ook nooit erfgenaam bent geweest.

Afstand doen van een erfenis

In de meeste gevallen is er een financiële of emotionele reden waarom iemand de erfenis wil verwerpen. Er kunnen bijvoorbeeld veel schulden zijn of er is sprake van een slechte relatie met de overledene. Heeft u besloten om afstand te doen van een erfenis? Dan dient u een verklaring af te leggen bij de rechtbank. Houd er wel rekening mee dat een verwerping niet teruggedraaid kan worden.

Wie wordt erfgenaam na verwerping?

Erfenis verwerpen? Dan worden, bij een vererving volgens de wet, de overige erfgenamen verantwoordelijk voor de erfenis. In sommige gevallen kunnen dit uw kinderen zijn. Wees hier alert op wanneer u afstand wilt doen van een erfenis zodat u, indien nodig, ook een verwerping voor uw kinderen kan regelen.

Twijfelt u of u een erfenis wilt aanvaarden of verwerpen? Laat u dan goed inlichten over de inhoud van de erfenis. Onze erfrecht advocaten kunnen u helpen de juiste keuze te maken. Bel daarom direct 0800 7654444 (gratis).

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg