Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Internationaal erfrecht

Internationaal erfrecht

Als u niet in Nederland woont, of als u spullen heeft die niet in Nederland staan (een vakantiehuisje in Frankrijk), dan krijgt u niet alleen te maken met het Nederlands erfrecht, maar ook met het internationaal erfrecht. Bovendien beschikt elk land ook over zijn eigen erfrecht regels en die willen onderling nog wel eens verschillen. Als u zelf woonachtig bent in het buitenland of buitenlandse bezittingen heeft, doet u er dan ook voor uw overlijden goed aan om dit goed te regelen. Ook hierbij kan een specialist van ons netwerk u helpen.

Internationaal erfrecht afwikkeling

Als u wilt weten welk recht van toepassing is op de rechtsopvolging van de afwikkeling van een erfenis, zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden:

  • Is er in het testament een rechtskeuze gemaakt? Dit kan zowel het recht van het land van de nationaliteit of de woonplaats zijn.
  • De overledene had de woonplaats in het land van zijn of haar nationaliteit: dan is dat recht van toepassing.
  • De overledene woonde niet in het land van zijn of haar nationaliteit: als de overledene minder dan vijf jaar in het land woonde, dan gelden de regels van het land van zijn of haar nationaliteit. Heeft de overledene langer dan vijf jaar in het land gewoond dan zijn de regels van het land van zijn laatste verblijfplaats van toepassing.
  • De overledene heeft nauwere banden met een ander land dan waar hij woont, of waarvan zijn nationaliteit is: dan kan worden bepaald dat het recht van het betreffende land van toepassing is.

Als u nadelen ondervindt door de toepassing van het erfrecht van een ander land kunt u dit, onder bepaalde voorwaarden, vorderen.

Nalatenschapafwikkeling is en blijft een ingewikkelde zaak, zeker als er internationale rechten mee gemoeid zijn. Schakel bij complexe zaken als het internationaal erfrecht dan ook altijd een specialist in.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg