Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Onterven

Iemand onterven

Een testament is een officieel document dat u kunt gebruiken om aan te geven wie recht heeft op (een deel van) de erfenis na uw overlijden. Ook kunt u het testament gebruiken om familieleden te onterven. Dit betekent dat de betreffende persoon geen recht meer heeft op de erfenis.

Niemand vindt het leuk om iemand te onterven, maar meestal is hier wel een goede reden voor. Wanneer u vast laat leggen dat u iemand wilt onterven, kunt u hierbij ook gebruik maken van een zogenaamde considerans. Dit is een soort motivatie bij het testament waarin wordt aangegeven wat de reden is voor bepaalde keuzes met betrekking tot de erfenis.

Het onterven van kinderen

Wilt u, om welke reden dan ook, uw kind onterven? Houd er dan rekening mee dat kinderen altijd een speciale positie hebben binnen het erfrecht. Ondanks een onterving blijven zij recht houden op een zogenaamde legitieme portie.

Een testament opstellen

Wees niet terughoudend met het opstellen van een testament. Het is namelijk uw erfenis en u bepaalt dus wat er moet gebeuren met uw erfenis. Dit kan betekenen dat u ervoor kiest om iemand uit uw familiekring te onterven. Denk bijvoorbeeld aan uw kleinkinderen, broer of zus, ouders of echtgenoot.

Wilt u meer informatie omtrent onterven? Neem dan contact op met één van onze erfrecht deskundigen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg