Vragen over erfrecht?

phone0800 7654444 (gratis)

Testament

Als u zelf wilt bepalen hoe uw erfenis wordt verdeeld als u bent overleden, dan moet u een testament opstellen. Als die er niet is, bepaalt de wet wat er met uw erfenis gebeurt. Door middel van een testament is het dus mogelijk om af te wijken van de standaard bepalingen.

Waarom een testament?

Er zijn veel redenen om een testament te maken. Niet alleen kunt u uw persoonlijke wensen over uw nalatenschap vastleggen, ook zitten er vaak fiscale voordelen aan. Als u niet getrouwd bent met uw partner is het noodzaak om een testament te maken, omdat u anders niet elkaars erfgenaam bent. Ook als u kinderen heeft is het aan te raden om vast te laten leggen wat zij erven en wie er voor ze zorgt als u er niet meer bent.

Erfbelasting besparen

Een goed testament kan er tevens voor zorgen dat u bespaart op erfbelasting. Een erfrecht specialist kan u helpen om de beste keuzes te maken.

Bepalingen in het testament

In een testament kunnen veel verschillende bepalingen worden opnemen. Wat u opneemt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar u kunt denken aan de volgende zaken:

Wijzigingen

Ook als u al over een testament beschikt, kan het verstandig zijn om deze eens in de zoveel tijd te laten controleren. Door veranderingen in wetgeving, vermogen of familiesamenstellingen kan het soms verstandig zijn om uw testament te wijzigen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat of mediator in uw regio.
  • Deskundige rechtshulp bij erfrecht zaken.
  • Professionele steun bij de afwikkeling van een erfenis.

Specialisten in uw regio

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg